Ja s’han alliberat els primers 70 polls mitjançant instal·lacions d’aclimatació i s’espera alliberar més les properes setmanes.

Ja estem a l’equador de la temporada de la Trenca 2016 a Lleida i és moment per fer un balanç preliminar dels resultats. Finalment, només una de les dues parelles que va iniciar la cria va aconseguir treure endavant polls, ni més ni menys que set! En aquests moments ja han abandonat el niu però encara depenen dels adults, que els peixen allà on van.

Poll salvatge de trenca (Lanius minor) nascut en llibertat en aquesta temporada. © Marc Galvez/Trenca

Els 70 polls alliberats fins al moment mitjançant instal.lacions d’aclimatació al camp, segueixen majoritàriament a la zona i ja estan entrant els primers dels gairebé 70 més que alliberarem en les properes setmanes!

Pel que fa als adults que han tornat enguany, al final tan sols cinc, quatre dels quals són reintroduits i tan sols un nascut en llibertat el 2011, el que posa de manifest la importància d’aquest projecte per a la continuïtat de l’espècie a Espanya.

Polls de trenca (Lanius minor) alliberats mitjançant hacking en aquesta temporada 2016. © Marc Galvez/Trenca

Per a saber-ne més sobre el projecte, pots visitar la secció Conservació in situ de la Trenca (lanius minor) a Espanya en aquesta mateixa web.

L’Associació TRENCA porta uns quants anys treballant en la conservació de l’espècie a través de la protecció de les últimes parelles i la conservació de les zones de cria, així com el reforç poblacional mitjançant un ambiciós programa de cria en captivitat i del posterior alliberament de polls. Aquest treball s’està realitzant gràcies al recolzament del Centre de Recuperació i Cria en Captivitat de Vallcalent (Lleida), gestionat per la Generalitat de Catalunya, i amb l’ajuda econòmica de la Fundación Biodiversidad, de la Generalitat i del Zoo de Barcelona. WWF contribueix amb el projecte de la Trenca a través d’una aliança estratègica destinada a recolzar el treball de TRENCA. Aquesta col.laboració es centra en l’assesorament tècnic, la recerca de finançament i en la difusió de les fites del projecte de conservació de la Trenca.