Paral·lelament a projectes i activitats, des de Trenca hem publicat diversos llibres sobre fauna i hàbitats que tenen com a objectiu l’educació i sensibilització ambiental. La divulgació és necessària per aconseguir la conscienciació del major nombre possible de persones. Les nostres publicacions van dirigides tant per a nens/nenes com per a adolescents i adults.

Acostar la vida dels animals mitjançant un conte, no mitjançant una publicació de caire científic, permet que el destinatari conegui d’una forma amena, escoltant una història o engrescant-se amb la seva lectura, els esforços que es fan per a la conservació de la fauna. Per altra banda, la implicació emocional amb una història que es llegeix o s’escolta pot aconseguir més sensibilització que no pas l’explicació o la lectura d’un quadern de ciències, sempre més fred i objectiu.

Alguns dels contes publicats són històries d’animals basades en casos reals que han ingressat al Centre de Fauna de Vallcalent o en projectes que es porten a terme també des del centre amb espècies amenaçades.

Per raons molt diverses, hem publicat contes sobre fauna en català, castellà, èuscar, gallec, aranès (occità) i aragonès. Algunes de les versions són avui en dia exhaurits, però encara pots aconseguir alguns títols si vols fer un bonic regal.

Els nostres Llibres i Contes

Patrimonis, mirades al món pirinenc

Bas J., Cerradelo S.

ISBN 9788461663477 Editorial (2013)

Tapa dura / 296 x 293 mm. 143 pàgines

Donatiu: 45 €

COMPRAR

Patrimonis, mirades al món pirinenc ens transporta a les muntanyes dels Pirineus amb la bellesa de les imatges del fotògraf Jordi Bas. Un món d’aire i d’aigua, ple de color i de detalls. Molt marcat pel fred i per la llum. Un món d’acció i també de mirades. Un món que és patrimoni de totes i de tots.

El llibre es divideix en en vuit seccions: aire, aigua, color, detalls, fred, llum, acció i mirades, i les fotografies s’acompanyen de textos curts en ocasions informatius, d’altres a tall de reflexió, àdhuc poètics en altres casos, de Silveri Cerradelo, reconegut ambientalista i col·laborador de Trenca.

Conté 174 fotografies sobre els valors patrimonials (naturals, paisatgístics i culturals) dels Pirineus.

Imprès amb gran qualitat, amb una maquetació molt cuidada, l´elaboració d’aquest llibre ha costat més de dos anys, i uns altres deu anteriors per poder fer les fotografies.

Amb aquesta publicació, Trenca vol divulgar la riquesa natural i cultural dels Pirineus. Volem contribuir també a conscienciar que aquesta riquesa és una herència que cal preservar.

Fauna de les zones humides de Ponent

Donatiu: 10 €

COMPRAR

Fauna de les zones humides de Ponent està adreçat a infants de 9 a 12 anys i a persones de totes les edats sensibles pel que fa al coneixement i conservació de la natura. Ens mostra la biodiversitat dels aiguamolls de Lleida, tant a la plana com a la mitjana i alta muntanya, tot incidint en el paper que desenvolupen les zones humides.

Documentat amb excel·lents fotografies, ens ofereix abundant informació sobre els diferents hàbitats la seva ubicació al territori, i les espècies d’ocells, mamífers, amfibis, rèptils, peixos, invertebrats i plantes que hi viuen.

Escrit per Teresa Baqueró i Vicente Ugidos. amb il·lustracions de Daniel Olivera i Vicente Ugidos.

Fotografies de Jaume Sañé, Félix Fernández, José Antonio Alba, Jordi Bas, Roger Eritja, Albert Gispert, J. R. Salas, Rubén Duro, Ferran Arumí i Francesc Puigdomenech.

La història de la Bavar i en Kiwi

Donatiu: 6 €

COMPRAR

ESGOTAT EN CATALÀ

La història de la Bavar i en Kiwi, els óssos de l’hospital de fauna de Vallcalent, es basa en la història real de dos cadells d’ós, un nascut salvatge i l’altre en un parc zoològic, que per motius diferents van arribar al Centre de Fauna de Vallcalent. A través de la seva vida, coneixem les dificultats que aquests animals van tenir per poder sobreviure.

També pots regalar la versió en castellà: La historia de Bavar y Kiwi, los osos del hospital de fauna de Vallcalent.

Escrit per Silverio Cerradelo, amb il·lustracions de Daniel Olivera.

El conte es va publicar a la vegada en les cinc llengües parlades als Pirineus espanyols: aragonès, aranès (occità), basc, castellà i català. A més, per gentilesa de l’editorial Pagès, es va fer una edició en gallec que es va enviar als centres escolars de Galícia.

Podeu trobar més informació a l’apartat Contacontes als Pirineus dins de la secció d’aquest web dedicada a la sensibilització ambiental.

En Punxet, l’eriçó

Donatiu: 8 €

COMPRAR

ESGOTAT

En Punxet, l’eriçó és una eina de sensibilització ambiental adreçada als infants d’1 a 6 anys, així com a pares, mares i educadors.

Ens apropa a la vida d’en Punxet, l’eriçó, a través de l’experiència de la Maria, que ha sortit al bosc.

Combina dibuixos i fotografies.

Escrit per Teresa Baqueró, amb il·lustracions de Carlos Enríquez i fotografies de Jordi Bas.

Gina, el caganiu de Vallcalent

Donatiu: 8 €

COMPRAR

Gina, el caganiu de Vallcalent ens acosta a la vivència dels pollets més petits dels nius de les cigonyes, “caganiu” és l’últim pollastre d’una niuada.

Aquest conte està adreçat als nens i nenes d’un a sis anys, i a pares/mares i mestres especialment sensibles pel que fa a l’educació ambiental.

Ens parla de la vida de les cigonyes i de l’atenció que es dóna al Centre de Vallcalent als pollets més petits i febles dels nius. De vegades, com va ser el cas de Gina, aquests pollets no poden competir amb els seus germans, més grans i més forts, que aixequen el cap i estiren el bec més ràpidament per agafar el menjar dels pares.

Escrit per Teresa Baqueró, amb fotografies de Jordi Clariana i Albert Gispert.

Regala Trenca

Nostres llibres i contes no poden faltar a la teva biblioteca!

Llibres i Contes Trenca

COMPRAR