Pagesos de Bovera (Les Garrigues) adherits al projecte de producció d’oli Salvatge. ©Trenca

La producció d’enguany ha estat de 6.000 litres d’oli d’oliva en el projecte de desenvolupament agroambiental sostenible, a Les Garrigues: 50% ecològic i 50% en conversió a ecològic. L’any 2014 tota la collita serà ecològica.

Enguany la collita d’olives del projecte de Trenca ha estat una de les més primerenques a Catalunya, per tal d’aconseguir una qualitat més bona. Vam començar a finals d’octubre i es va continuar també durant el novembre. L’acidesa de l’oli s’ha mantingut sempre sota el 0,2 % (entre el 0,1 i el 0,2), un paràmetre força bo. Ha sortit amb un color verdós herba, molt característic de l’oli jove, amb intensa aroma fruitada.

Olives ja madures. ©Trenca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualment, una part de les finques ja està en producció ecològica, i l’altra part, en el darrer any de conversió a l’agricultura ecològica. El proper any ja tota la producció d’oli Salvatge podrà ser certificada com a ecològica.

Il·lustració de mussol en una de les etiquetes de l’oli Salvatge, feta per en Toni Llobet. ©Trenca

 

Durant l’any 2013 hem donat un bon impuls al desenvolupament de la xarxa de comercialització si ho comparem amb el 2012. A més, a hores d’ara Salvatge només es comercialitza en ampolles de 500 cc, un article idoni per fer un regal d’empresa o particular. Durant el 2014 començarem a comercialitzar Salvatge també en ampolla de 250 cc i en llaunes de 3 litres i de 250 cc, més indicades per al consum propi. Els beneficis de la venda d’oli d’oliva verge extra Salvatge es destinen al manteniment del projecte de Les Garrigues.

 

Per saber més coses sobre el projecte que hi ha darrere de Salvatge, podeu visitar la secció Desenvolupament agroambiental sostenible a Les Garrigues en aquesta mateixa web. I sobre l’oli d’oliva de Trenca, la secció Salvatge, oli de les reserves de fauna.

 

Categories: General