Pollet de trencalòs nascut en captivitat. © Albert Porté / C. de F. de Vallcalent

Neix el primer pollet de la temporada al Centre de Cria de Trencalòs del DAAM (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural), al Centre de Fauna de Vallcalent.

Aquest centre forma part d’una xarxa de centres europeus que gestiona conjuntament la població i reserva genètica captiva de trencalossos (Gypaetus barbatus). El destí final d’aquests pollets és formar part de projectes de reintroducció d’aquesta espècie a diferents llocs d’Europa.

Durant la primera setmana, els cuidadors vetllen el pollet i cada 3 hores l’alimenten artificialment. Abans dels 12 dies, el pollet és incorporat al niu amb els pares reproductors per acabar el procés de cria. D’aquesta manera s’evita la impregnació amb els éssers humans (que per causa d’aquest contacte tan proper durant els primers dies de vida, identifiquin els ésser humans com a membres de la seva espècie).

Podeu trobar més informació sobre el Centre de Fauna de Vallcalent a una de les seccions de la nostra web, dins el grup d’altres actuacions ambientals.

 

Alimentació del pollet de trencalòs durant els primers dies de vida. © Albert Porté / C. de F. de Vallcalent

Categories: Sense categoria