Voltor negre en vol. © Gerard Plana

Des de l’Associació Trenca volem desitjar-vos Bon Nadal i Feliç Any Nou!

Aquest 2015 ha estat un bon any per a l’Associació, amb la consolidació d’alguns dels projectes i amb la il·lusió i expectatives generades pels pròxims!

Els punts d’Alimentació Suplementària (PAS) s’han convertit en una eina fonamental en benefici de les aus necròfagues dels Pirineus i han adquirit gran rellevància per al projecte de Reintroducció del Voltor Negre (Aegypius monachus)  als Pirineus. El 2015 la colònia d’aquest singular carronyaire ha seguit creixent fins a arribar als 49 individus i han sigut 4 parelles més, respecte l’any 2014, les que han estat incubant; un símptoma inequívoc del bon estat de salut del projecte. Però ha estat el Projecte de Reintroducció de la Trenca (Lanius minor) el que més novetats ha presentat; amb un rècord de naixement de polls en captivitat (100 polls) i amb la implantació, de forma pionera amb aquesta espècie, de 33 geolocalitzadors amb la finalitat d’estudiar la seva migració.

Un any més, cap allà al novembre, vam recol·lectar les olives que donen el nostre característic oli Salvatge a les finques on portem a terme el Projecte de Desenvolupament Agroambiental Sostenible, i a on s’ubica la reserva genètica de tortuga mediterrània (Testudo hermanni hermanni); un altre dels projecte que va néixer fa poc però que avança satisfactòriament. I és, també aquí, a la Vall Major de Bovera, a la comarca de Les Garrigues, on hem posat en marxa i ja està donant els seus primers passos el nostre nou Projecte d’Educació i Sensibilització Ambiental!

Per tot això us volem donar les gràcies a totes i tots els que amb el vostre suport ens animeu a continuar en el nostre camí i demanar-vos que seguiu fent-ho un any més!

Fins l’any que ve!

Trenca.