El projecte se centrarà en els serveis ambientals dels ecosistemes forestals de la Vall Major de Bovera a la zona de Les Garrigues a Lleida.

La Vall Major de Bovera és una zona de clima àrid amb grans contrastos de temperatures i amb molt poca precipitacióon els ecosistemes forestals i comunitats vegetals conviuen amb les tradicionals activitats humanes lligades al medi rural i agrícola.

Mètode tradicional de emmagatzematge d’aigua. Aljub. © Albert Gispert

És per aquests motius que l’associació Trenca creu necessari una acció de sensibilització ambiental que doni a conèixer els valors associats als boscos i la importància capital per als éssers vius de l’existència de punts d’aigua en una zona de secà.

Serra de Matalescabres. Bovera. Les Garrigues. Bosc de Pinus halepensis (pi blanc). © Jordi Bas

Aquest nou project té com a objectiu principal sensibilitzar i donar a conèixer els beneficis dels ecosistemes forestals en general i en concret els dels boscos vells i madurs i els ecosistemes aquàtics interiors de la Vall Major de Bovera.

Per a això posarem a la disposició de professors i alumnes una web interactiva de lliure accés www.descobreixbovera.com on es treballaran diferents continguts curriculars, oferirem la oportunitat de redescobrir els petits encants d’aquest territori als col·lectius de la comarca i buscarem la implicació d’empreses amb RSC en la conservació d’aquest paratge tan singular.

Visita escolar al projecte a la finca de Trenca a la Vall Major de Bovera. © Trenca

El projecte de Descobreix Bovera s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’Associació Naturaleza Rural (Associació de veïns i propietaris de Castañesa) i amb el suport de la Generalitat de Catalunya (Departament de Territori i Sostenibilitat).

 Per a més informació sobre aquest projecte de educació, podeu consultar la web www.descobreixbovera.com o  la secció Descobreix Bovera en aquesta mateixa web.