El Govern espanyol va aprovar, el març de 2012, l’inici d’operacions petrolieres al mar de les Canàries, a 10 quilòmetres de les platges de Fuerteventura i 18 de les de Lanzarote, totes dues declarades Reserves de la Biosfera.

Les perforacions podran tenir lloc a més de 5.000 metres de profunditat por sota d’un fons marí situat en aigües ultrapregones (1.500 metres per sota de la superfície del mar). A més a més, aquest fons marí té una intensa activitat sísmica, tot incrementant el nivell de risc sobre unes illes on el 100% de l’aigua potable és extreta del mar.

L’arxipèlag de les Canàries té 7.000 km2 i alberga més de 19.000 espècies de fauna i flora, de las quals 5.000 viuen només en aquestes illes; a més, Canàries té quatre parcs nacionals, i més del 47% de seu territori està protegit per convenis i legislacions de les Nacions Unides, de la Unió Europea i d’Espanya. Tot i així, les autoritats espanyoles i el consorci petrolier (REPSOL, RWE i WOODSIDE) defensen les explotacions malgrat els valors ambientals i el criteri oposat del Govern de Canàries i dels governs de Lanzarote i Fuerteventura.

–                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    L´oposició és unànim.

Universitats i comitès científics de més de 100 països, la UICN, Oceana, Greenpeace, WWF, Friends of Earth, Birdlife, Ben Magec/Ecologistas en Acción, SECAC, fundacions culturals, artístiques, socials, i milers de personas s’oposen a aquest projecte. Així mateix, operadors turístics europeus han alertat sobre les operacions petrolieres, en entendre que amenacen seriament el sector turístic, principal pilar econòmic de les illes Canàries.

També Trenca s’hi ha adherit i recolza aquesta campanya. Dóna un cop de mà i signa la petició de savecanarias.org per aturar aquesta amenaça ambiental a:

  www.savecanarias.org

Gràcies!!

(Podeu llegir i signar la petició en català. En obrir-se la pàgina de savecanarias.org, a dalt a l’esquerra, hi trobareu una bandereta grisa; clicant-hi s’obren banderetes que representen les versions en diferents llengües, entre elles el català.)

Categories: Sense categoria