Aquest dissabte passat va tenir lloc una jornada de portes obertes per conèixer el Projecte de Olivar de Muntanya i per realitzar un alliberament de 30 Tortugues mediterrànies.

Realment vam passar un dia meravellós passejant per aquest ambient tan típicament mediterrani, sempre acompanyat dels rucs que van fer les delícies de nens i …no tan nens.

Interessantíssima va ser l’explicació que ens van oferir els grans professionals del CRARC  sobre la Tortuga mediterrània, que a més van portar una trentena de tortugues, totes marcades i identificades amb chip, per al·liberarles a un punt de la Vall. Aquesta actuació forma part del projecte de reintroducció i de reforçament poblacional com a suport de les soltes que es duen a terme a la Serra del Montsant.

Aquestes tortugues que ja campegen per la Vall Major de Bovera ja van criar lliurement l’any passat i aquesta temporada hem pogut constatar que s’han tornat a reproduir a les finques! Sens dubte una magnífica notícia!!

Vam fer un agradable passeig per la finca gestionada per Trenca mentre explicàvem les actuacions de biodiversitat que es duen a terme així com de la producció de l’oli ecològic Salvatge, el qual vam tenir l’oportunitat de degustar-ho a un tast.

A més va haver-hi un obsequi d’un conte de  “Punxet, l’eriçó” per a cada nen i un llibre de Fauna de les Zones Humides de Ponent per als grans.

Què gran dia que vam passar tots junts, moltíssimes gràcies a tots els que vau assistir i esperem que ens tornem a veure en les properes activitats!

Si vols col·laborar amb el projecte pots fer-ho fen-te soci de l’Associació Trenca o comprant el nostre oli ecològic Salvatge.

Fotografíes de Jesús Almarza i Marc Gálvez

Aquesta iniciativa compta amb el suport i la col·laboració del Parc Natural del Montsant, CRARC (Centre de Recuperació d’amfibis i rèptils de Catalunya), Ajuntament de Bovera, Fundación Biodiversidad, Club EMAS, Govern de les Illes Balears i GOB Menorca i ENDESA. L’Associació TRENCA i el CRARC són els encarregats de realitzar les tasques d’alliberament, control i seguiment.

Per més informació sobre el projecte visita la nostra web: Projecte Les Garrigues