El passat 5 de juny, Trenca va rebre el “Premi Plusfresc al Medi Ambient 2012” per un projecte que consisteix en una mobilització social per netejar i recuperar diferents punts del riu Segre on hi ha abocaments il·legals. Les tasques de neteja del riu es faran al desembre.

Recuperació ambiental de diferents trams del riu Segre mitjançant la retirada de residus amb voluntaris és el nom del projecte de Trenca. Va ser seleccionat dins la convocatòria Volem ajudar els nostres espais naturals organitzada per la cadena de supermercats Plusfresc en col·laboració amb l’associació IPCENA.

Posteriorment, entre tots els projectes seleccionats, els clients de Plusfresc van triar aquell que van considerar que més bé reflectia l’objectiu de la convocatòria. Amb 124 vots, el nostre projecte va ser el més valorat.

El Premi Plusfresc al Medi Ambient 2012 va ser recollit per en Manel Badía en representació de Trenca el passat 5 de juny, data en què se celebra el dia mundial del medi ambient. Vam ser obsequiats amb una fotografia d’en Edgar dos Santos, amb el diploma acreditatiu del premi i amb una dotació econòmica per desenvolupar les tasques de neteja del riu Segre amb el voluntariat.

És previst que les tasques de neteja del riu es facin al desembre i que el punt de trobada sigui Seròs. Us anirem informant amb més detalls a mesura que ens acostem a la data.