© Equip de Boumort-Alinyà.

© Equip de Boumort-Alinyà.

Aquest passat dimarts, 4 de març, 10 voltors negres van ser portats a les instal·lacions del projecte de reintroducció del voltor negre, al Prepirineu de Lleida.

 

 

Són voltors negres provinents de diferents punts de la península Ibèrica, que han estat recuperats en diversos centres de fauna i posteriorment cedits per al projecte (centres de fauna d’Extremadura, Andalusia, Regió de Múrcia, Comunitat Valenciana i Madrid) i recollits a Majadahonda al centre de GREFA.

Tots els voltors passaran un mínim de 6 mesos en instal·lacions d’aclimatació al Prepirineu de Lleida abans de ser alliberats: 3 animals a la instal·lació d’Alinyà i 7 a la instal·lació de Boumort. Durant aquest temps, seran alimentats amb les mínimes molèsties o interacció (se’ls hi deixa menjar dins la instal·lació), es familiaritzaran amb l’entorn (veuen l’espai natural que hi ha al seu voltant) i podran veure també altres voltors negres que ja hi ha en llibertat (que venen a menjar als voltants de la instal·lació d’aclimatació). Tot això és molt important per afavorir la sedimentació en aquesta zona un cop siguin lliures.

El moment de deixar-los a la instal·ació d'acimatació. © Equip de Boumort -Ainyà.

El moment de deixar-los a la instal·lació d’aclimatació. © Equip de Boumort -Alinyà.

© Equip de Boumort-Alinyà.

© Equip de Boumort-Alinyà.

Per altra banda, pel que fa a la temporada de cria de 2014, hi ha 7 parelles formades, 4 d’elles que a hores d’ara estan covant.

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. L’Estació Biològica del Pallars Jussà desenvolupa diferents tasques educatives relacionades amb el projecte.

_________________________________________________________

Per saber més coses sobre el projecte, podeu visitar la secció Reintroducció del voltor negre (Aegypius monachus) als Pirineus en aquesta mateixa web.