Instal·lació d’aclimatació. © Equip de Boumort – Alinyà

Formen part del programa de reintroducció als Pirineus. El passat 20 de febrer es va procedir al marcatge dels exemplars per a la seva identificació i seguiment. Avui, 1 de març, s´han obert les portes de la instal·lació d´aclimatació.

Els 7 exemplars  -cinc mascles i dues femelles-  procedeixen de diferents centres de recuperació de fauna de la península Ibèrica. Concretament, 3 exemplars van ingressar al centre de recuperació de Los Hornos (Càceres); 1 exemplar, al C. de R. de Torreferrussa (Barcelona); 1 exemplar, al C. de R. de El Saler (València); 1 exemplar, al CERI (Toledo); i 1 exemplar, al C. de R. de GREFA (Madrid).

Una cop rehabilitats, els animals van ser traslladats a la instal·lació d’aclimatació de la Reserva Nacional de Caça de Boumort, on han romàs entre 6 i 12 mesos. Durant aquest temps, han mantingut contacte visual camb l’entorn natural i amb altres voltors negres que viuen en llibertat a Boumort.

El passat dia 20 de febrer es van prendre mostres per controlar l’estat sanitari dels exemplars, es van descolorar diferents plomes de vol per a la seva identificació individual i s’els va fixar al dors emissors via satèl·lit GPS, finançats per REE. Per aquesta darrera tasca hom va comptar amb la participació del MAGRAMA, que va enviar el seu especialista en marcatges.

El dia concret de l’alliberament, l’1 de març, s’ha triat en funció de les condicions meteorològiques. El recinte d’aclimatació s’ha obert per permetre la sortida autònoma dels nous 7 voltors negres, que es troben en condicions òptimes per incorporar-se a la colònia actual, composada ja per una vintena d’individus.

Marcatge. © Equip de Boumort – Alinyà

© Equip de Boumort – Alinyà

 

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i  per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natural d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. 

En podeu trobar més informació a la secció del projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus i la secció vídeos d’aquesta web.