El dia 22 de juliol de 2015 es va marcar l’últim poll de voltor negre de la temporada, el tercer nascut a la colònia del Prepirineu català.

Nascut entre l’1 i el 5 de maig, amb uns 75-80 dies d’edat i amb 6,5kg de pes el dia del marcatge, és el fruit de la unió de la parella formada per Coma i Quasimodo.

Aquest últim poll és el primer de la segona generació a la colònia prepirinenca, fet que ens omple de satisfacció a totes les entitats que estem implicades en aquest gran projecte.

El dia 24 de juny de 2015 es van marcar els dos primers polls. En primer lloc, el poll nascut el 30 de març, fruit de la parella formada per Perla i Portell. Aquesta parella és la primera que va criar a la colònia prepirinenca i que, contant aquest últim, ja ha tirat endavant 4 polls amb èxit. El poll va ser marcat amb 87 dies d’edat i amb un pes de 7,1 kg.

Després li va tocar el torn al poll de Mario i Menta, nascut el dia 09/04/15. S’ha de destacar el fet que aquesta parella estigui criant perfectament al poll ja que el 2013 es va haver de retirar el poll que criaven perquè no l’estaven alimentant correctament. Aquest segon poll es va marcar amb 77 dies d’edat i un pes de 6,7 kg.

En l’operació dels marcatges van col·laborar Víctor García Matarranz (MAGRAMA), el cos d’Agents rurals de la Generalitat de Catalunya especialitzats en treballs d’alçada, els Guardes de la Reserva Nacional de Caça de Boumort i el personal de Trenca, GREFA i la Fundació Catalunya – La Pedrera.

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. L’Estació Biològica del Pallars Jussà desenvolupa diferents tasques educatives relacionades amb el projecte.

REE hi participa de manera destacada amb el finançament dels emissors que permeten fer el seguiment dels voltors negres del projecte.

Per a saber-ne més sobre el projecte, pots visitar la seccióReintroducció del voltor negre (Aegypius monachus) als Pirineus en aquesta mateixa web.