Estar a la natura és un bàlsam per a la nostra salut i benestar, la nostra primera medicina. A Trenca estem convençuts d’això i per aquest motiu, a partir d’octubre, obrim de nou les portes de les reserves de fauna on neix el nostre oli ‘Salvatge’, a la vall major de Bovera (Les Garrigues Altes). Un oli de proximitat que et cuida a tu i que cuida la vida, que podràs conèixer de primera mà el primer dissabte de cada mes.

Respirar profund i relaxar-se sota les oliveres arbequines centenaries, passejar al costat dels ruquets que pasturen lliurement per les finques, trobar el rastre de les tortugues mediterrànies entre els murs de pedra seca… Et convidem a fer-te aquest “bany d’oliverar” a les nostres reserves de fauna de la vall major de Bovera, per a conèixer una iniciativa única on l’agricultura ecològica conviu amb la natura més salvatge i el patrimoni cultural de l’arquitectura en pedra seca.

A partir d’octubre, obrim les portes de les nostres finques amb visites guiades el primer dissabte de cada mes. La primera serà aquest dissabte 3 d’octubre, coincidint amb la celebració de la Setmana de la Natura de Catalunya. En grups reduïts i a l’aire lliure per a poder gaudir amb seguretat, recorreràs les finques de la mà d’un membre de l’equip de ‘Salvatge’.

Parlarem del cultiu ecològic de les oliveres i dels animals que viuen a les finques. A més de conèixer els ruquets, entrarem al refugi que hem creat per a la tortuga mediterrània, així que, amb una mica de sort, podràs veure en llibertat a un d’aquests animals tan escassos a la Península Ibèrica. També podràs endur-te unes ampolles o llaunes d’oli, directament de l’oliverar a casa teva!

El punt de trobada és a la plaça de Bovera, a les 10.30h. És imprescindible reservar l’assistència escrivint un email a salvatge@trenca.org

La vall major de Bovera és un dels paisatges més captivadors i desconeguts de Catalunya, als contraforts de la Serra del Montsant, un mosaic de boscos mediterranis i oliverars centenaris de muntanya que s’estaven perdent per l’abandó del món rural.

El 2010 vam començar a recuperar alguns d’aquests oliverars, tornant-los a treballar seguint mètodes ecològics, i prenent mesures per a fomentar la fauna salvatge que viu a les finques. Així neix ‘Salvatge’, l’oli que cuida la vida: un oli d’oliva verge extra ecològic de proximitat, produït des del respecte a la natura i el territori.

Un entorn natural i idíl·lic per a empapar-te de l’essència salvatge del Mediterrani.

 

La venda de proximitat està regulada i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic, segons el Decret 24/2013.