Un hide únic al cor dels Pirineus

En una talaia entre el Pallars Jussà i les altes muntanyes del Pallars Sobirà, dominant l’entrada de la salvatge Vall Fosca, ‘Casa Daniela’ és un lloc únic per a gaudir dels ocells necròfags del Pirineu.

Obert als quatre vents, allà hem posat en marxa un Punt d’Alimentació Suplementària per a donar suport a la conservació d’aquests majestuosos ocells, i un hide (amagatall fotogràfic) completament integrat en el paisatge per a poder fotografiar-los sense interferències, amb el teló de fons de les muntanyes. Un somni per a qualsevol amant de la fauna salvatge, que a més contribueix al desenvolupament dels pobles del Pirineu.

Una increïble diversitat d’ocells

‘Casa Daniela’ funciona com a part de la Xarxa de PAS de Trenca, punts estratègicament situats per a oferir aliment de manera segura als ocells necròfags del Pirineu. Amb la iniciativa s’assegura aliment regular a aquests ocells, claus per a l’equilibri ecològic dels ecosistemes, i es redueix l’impacte de l’ús del verí.

Al PAS s’hi aporta un menú especial de carronya, en col·laboració amb ramaders locals, per a afavorir tota la diversitat de necròfagues. Durant les primeres aportacions, a finals de 2020, s’han observat fins a set espècies d’ocells fent-ne ús en el mateix dia.

Un punt estratègic per a l’expansió del voltor negre

Voltor negre a Casa Daniela © Marc Gálvez / Trenca

Des de ‘Casa Daniela’ s’albira bona part de la Reserva Nacional de Caça de Boumort, el nucli de l’única colònia de voltor negre dels Pirineus. Aquest PAS està en un lloc estratègic per a afavorir i consolidar l’expansió de l’espècie en altres punts de la geografia pirinenca, especialment cap a l’oest de la serralada.

Per un desenvolupament rural que conserva la biodiversitat

La iniciativa de ‘Casa Daniela’ s’ha dut a terme en col·laboració amb l’ajuntament de Senterada, que veia en aquest hide fotogràfic una oportunitat de desenvolupament rural lligada a la conservació de l’extraordinària biodiversitat d’aquestes muntanyes. L’objectiu és que les persones que vinguin a gaudir del PAS també puguin menjar, allotjar-se i contribuir als negocis del poble.

Reserva la teva visita a Casa Daniela!

Des de finals de 2020 el hide fotogràfic està completament operatiu, llest per a viure experiència segura. Pots reservar la teva visita (supeditada a les restriccions establertes a cada moment per les autoritats sanitàries), comercialitzat en col·laboració amb els nostres socis de l’associació La Sabina.

    Reserva la teva visita a Casa Daniela!

    Autoritzo el tractament de les meves dades personals per a rebre informació per correu electrònic d’acord amb la Política de Privacitat i Protecció de Dades de Trenca. +info

    Les dades recaptades en aquest formulari de contacte seran compartits amb l'Associació La Savina, entitat col·laboradora en la gestió de les visites al hide fotogràfic, exclusivament per a atendre les sol·licituds d'informació i reserves i poder prestar el servei de visites a 'Casa Daniela'.

    Per a qualsevol dubte o consulta, pots contactar amb nosaltres a través del correu electrònic: CasaDaniela@trenca.org

    En la creació d’aquest PAS han col·laborat: