Ahir dilluns vàrem estar a l’escola ‘La Noguera’ de Balaguer fent una entretinguda activitat dirigida als més petits sobre els voltors característics de Catalunya.

De la mà de la nostra educadora Anna Vives i d’una persona de suport de l’Associació, vam realitzar un taller de descoberta dels quatre grans ocells carronyaires característics dels Pirineus catalans.

Mitjançant dibuixos, làmines i plomes vam donar a conèixer aquestes grans aus, molt desconegudes de vegades, però fonamentals per a l’equilibri natural dels ecosistemes.

Imants de nevera amb les imatges de les quatre grans aus necrófagas del Pirineus català. ©Trenca

Els més petits van poder gaudir aprenent una mica més sobre aquests animals i es van endur de record el conte sobre ‘el voltor negre i els altres ocells carronyaires dels Pirineus’ (editat l’any passat com a difusió del projecte de reintroducció del voltor negre a Catalunya), juntament amb un imant de nevera dels quatre grans ocells carronyaires d’Europa.

Per cloure l’activitat es va alliberar un exemplar de xoriguer comú (Falco tinnunculus) provinent del Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent (Lleida).

Moment previ a la solta d’un individu de cernícalo vulgar (Falco tinnunculus). ©Trenca

Des de l’Associació Trenca volem agrair a l’escola ‘La Noguera’ per convidar-nos i per la disponibilitat que ens van mostrar en tot moment, i sobretot a les nenes i nens que van compartir amb nosaltres l’experiència i amb els que ens ho vàrem passar tan bé.

Gràcies a totes i tots!