Dos voltors negres a la reserva nacional de caça de Boumort. © Equip de Boumort-Alinyà

Dos voltors negres a la reserva nacional de caça de Boumort, aquest passat mes de març. © Equip de Boumort-Alinyà

La colònia de voltor negre està actualment integrada por 29-30 exemplars sedentaritzats al Prepirineu de Lleida. A hores d’ara, hi ha 8 parelles ja formades i una més que s’està consolidant.

 

A la colònia s’han incorporat 4 voltors negres exògens, és a dir, que han vingut de fora, no han estat reintroduïts ni han nascut a la zona dins el marc del projecte de reintroducció: Íbex i Neo, de procedència ibèrica; i Quercy i Quasimodo, de procedència francesa. Els dos exògens ibèrics han format parella amb dues femelles endògenes (l’Íbex amb l’Ares, i en Neo amb la Muga).

Un dels nius de voltor negre. © Equip de Boumort-Alinyà

Un dels nius de voltor negre. © Equip de Boumort-Alinyà

 

Són 8 les parelles formades a la colònia: Perla i Portell, Bruna i Corneli, Menta i Mario, Oriol i Pessonada, Olga i Aleix, Muga i Neo, Modesto i Gallarda, i Ares i Ibex, i una més que s’està consolidant, Foix i Grèvol, que seria la novena. Actualment 6 de les parelles estan covant el seu ou. Una altra parella ha intentat també reproduir-se, però sense èxit.

 

 

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. L’Estació Biològica del Pallars Jussà desenvolupa diferents tasques educatives relacionades amb el projecte.

Per saber més coses sobre el projecte, podeu visitar la secció Reintroducció del voltor negre (Aegypius monachus) als Pirineus en aquesta mateixa web.