L’associació Trenca, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, ha contractat una persona encarregada d’informar de les característiques de la Timoneda de Alfès.

Durant tot aquest any la Timoneda de Alfès disposarà d’un informador que difondrà i posarà en valor les singularitats que amaga aquest espai protegit tan especial i fràgil. Amb l’ajuda d’un tríptic i una recentment estrenada cartelleria indicativa, ens donarà a conèixer aquest paratge únic a Catalunya.

L’informador fent difusió dels valors de la Timoneda d’Alfés a un parell de ciclistes que visiten aquest espai habitualment. © Trenca

Cartells informatius recien instal·lats a Alfés. © Trenca

És l’única timoneda que s’ha pogut conservar fins a l’actualitat a Catalunya.

Aquestes formacions vegetals de caràcter estépic proporcionen una abundant biodiversitat, única d’aquests espais. El màxim exponent d’aquesta biodiversitat és l’alosa becuda (Chersophilus duponti), que únicament es localitza en aquest emplaçament a Catalunya. De fet, l’expecie es va extingir lány 2005 a Catalunya, però l’any 2016 s’hi ha tornat a detectar a la zona. L’associació Trenca va signar un acord de custòdia amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, aper tal de col·laborar en la conservació i millora d’aquest espai natural únic.

Tríptic editat per la difusió de la Timoneda d’Alfés. © Trenca

Us convidem a descobrir aquest lloc únic a Catalunya!.

La contractació d’aquest informador s’ha pogut dur a terme gràcies a l’ajuda del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Servei Públic d’Ocupació Estatal.