Després de l’alliberament de mig centenar d’exemplars l’any passat els tècnics de Trenca han comprovat que l’espècie ha criat amb èxit.

El dia 22 de juny es van alliberar mig centenar de tortugues mediterrànies (Testudo hermanni hermanni)  a la comarca de Les Garrigues (Lleida) en una acció de suport al projecte de reintroducció de la tortuga mediterrània al Parc Natural de la Serra del Montsant.

Un exemplar adult de tortuga mediterrània (Testudo hermanni hermanni) just després del moment del seu alliberament l’any passat. © Trenca

La iniciativa té com a objectiu principal la creació d’un nou nucli poblacional a Les Garrigues, com a reforç al projecte de i com a suport per a la conservació de l’espècie a Catalunya.

Els termes de Bellaguarda, La Granadella i Bovera, compten amb zones representatives de l’ecosistema mediterrani de Les Garrigues,  són uns dels llocs de dispersió dels exemplars alliberats al P. N. del Montsant, (només a 7,6 km del Parc Natural).

L’aparició dels primers exemplars en aquestes últimes setmanes ha demostrat que la zona és idònia per al desenvolupament del projecte promogut pel Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), responsable de facilitar els exemplars alliberats l’any passat.

Entorn de Les Garrigues on es van posar en llibertat 53 exemplars l’any passat. © Jordi Bas

Aquesta iniciativa compta amb el suport i la col·laboració del Parc Natural del Montsant, CRARC (Centre de Recuperació d’amfibis i rèptils de Catalunya), Ajuntament de Bovera, Fundación Biodiversidad, Club EMAS, Govern de les Illes Balears i GOB Menorca i ENDESA. L’Associació TRENCA i el CRARC són els encarregats de realitzar les tasques d’alliberament, control i seguiment.