Quatre de les vuit parelles de voltor negre de la colònia del Prepirineu català ja estan incubant. Ha estat durant els últims dies de gener i els primers de febrer que hem pogut presenciar les primeres incubacions d’aquestes parelles.

Olga i Aleix i Perla i Portel han estat els primers en trencar el gel i decidir-se a portar una nova vida a aquest món natural. Aquestes dues parelles ja ens van regalar dos polls l’any passat: Pan, fill d’Olga i Aleix, i Roc, fruit de la unió entre Perla i Portel. Així com Olga i Aleix han decidit condicionar de nou el niu de l’any passat, Perla i Portelhan optat per canviar d’ubicació i construir un altre niu a un lloc nou.

Olga i Aleix. © Equipo Boumort-Alinyà

Perla i Portel. © Equipo de Boumort-Alinyà

A aquestes dues parelles se’ls n’acaben de sumar dues altres, Oriol i Pessonada i Mario i Menta, que acaben de posar-se a incubar .Bruna i Corneli, per la seva banda, de la mateixa manera que Perla i Portel, han decidit no utilitzar el niu del 2014 i s’han reubicat en nous enclavaments, escarrassant-se en el seu condicionament. A les tres parelles restants (Muga i Neo, Ibex i Ares, Modesto i Gallarda) encara se les veu molt tranquil•les apareixent juntes als punts d’alimentació.

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La PedreraGREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. L’Estació Biològica del Pallars Jussà desenvolupa diferents tasques educatives relacionades amb el projecte.