Marcatge amb emissor satel·lital GPS. © Equip de Boumort – Alinyà

En el seguiment realitzat durant el mes de juny a la Reserva Nacional de Caça de Boumort, s’han observat 35 voltors negres i s’han marcat amb emissors via satèl·lit GPS dos dels tres polls nascuts a la reserva.

Dels 35 voltors observats, 24 són individus alliberats o nascuts dins d’aquest programa de reintroducció, 3 procedeixen de Cévennes (França) i almenys 8 exemplars d’origen ibèric, dels quals 6 no tenien anelles, 1 va ser anellat per GREFA a Valdemaqueda i 1 procedent de Rascafría (SEO/Birdlife). El 10 de juny es va assolir un nou màxim de individus diferents vists en un dia: un total de 27 exemplars.

D’altra banda, la mobilitat dels cinc mascles (Forns, Saler, Foix, Pouet i Grèvol) alliberats l’ 1 de març, els ha permès prospectar els PAS i enclavaments més favorables de la perifèria de Boumort, posant de manifest la seva integració en la colònia i la seva adaptació a les condicions del medi.

El dia 20 de juny van ser marcats els dos primers polls nascuts enguany en llibertat, amb anelles de lectura a distància i emissors via sat’el·lit GPS, quan comptaven amb 79 dies (el de Perla i Portell) i 78 dies (el de Menta i Mario, adoptat posteriorment per Neus i Oriol). Tots dos es trobaven en bones condicions físiques. L’operació es va dur a terme, com en totes les temporades anteriors, gràcies a la participació de l’especialista en marcatges del MAGRAMA, Víctor García, comptant amb el patrocini de REE. El marcatge del tercer poll està previst que es faci a mitjan juliol, per haver nascut aquest poll tres setmanes més tard que els dos anteriors.

Mario, Menta i voltor negre exogen. © Equip de Boumort – Alinyà

Per saber més coses sobre el projecte, podeu visitar a la nostra web la secció Reintroducció del voltor negre a Pirineus.

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natural d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. L’Estació Biològica del Pallars Jussà desenvolupa diferents tasques educatives relacionades amb el projecte.