Els marketplaces són espais per establir contactes entre empreses que vulguin potenciar la seva acció ambiental i social en col·laboració amb entitats del tercer sector ambiental, i entitats ambientals que vulguin ampliar el suport i les aliances per dur a terme els seus projectes.

Trenca participarà el proper divendres dia 3 d’octubre en el cinquè marketplace ambiental del projecte Tàndem, que tindrà lloc a Lleida (Turó de la Seu Vella, Sala de la Canonja), de 9 a 14 hores. Serà una nova jornada per establir contactes, presentar projectes, desenvolupar la RSC i les polítiques ambientals de l’empresa,  promoure iniciatives conjuntes entre empreses i entitats ambientals. En aquest marketplace del dia 3, Trenca i Mafriseu – escorxador general frigorífic i empresa càrnica de la Seu d’Urgell- presentarem la col·laboració que mantenim pel que fa als aportaments de subproductes d’escorxador per als ocells rapinyaires necròfags del canyet de Cal Roger (Alt Urgell).

Participació de Trenca al marketplace ambiental de Tarragona. © XATRACfilms

La col·laboració d’empreses amb Trenca és molt important en el moment actual per poder tirar endavant els nostres projectes, ja sigui en forma de materials o serveis, patrocini, o ús per part de l’empresa de regals provinents de l’Associació (oli Salvatge, llibre Patrimonis, caixes niu), etc.

 

L’EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) és una iniciativa molt interessant des del punt de vista ambiental. Ha creat una eina de gestió per a empreses i altres organitzacions, d’aplicació voluntària, que permet avaluar, millorar i donar a conèixer el seu comportament ambiental. Les entitats EMAS són reconegudes per la Unió Europea amb un logotip que acredita la veracitat de la informació ambiental que aquestes faciliten.

Per a més informació sobre EMAS, podeu consultar aquesta web.

 

 

El marketplace ambiental forma part del projecte Tàndem, engegat pel Club EMAS de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Per a més informació sobre el marketplace ambiental, podeu consultar aquesta altra.