Cartrons, filferros, ampolles de plàstic i de vidre, cadires, matalassos… van ser retirats de les vores del riu Segre pels voluntaris.

Diumenge 2 de desembre es va portar a terme el projecte de Trenca de neteja del riu Segre, seleccionat dins la convocatòria “Volem ajudar els nostres espais naturals” que organitza la cadena de supermercats Plusfresc en col·laboració amb l’associació IPCENA.

L’objecte de la proposta va ser la mobilització social per a la neteja i recuperació de diferents punts del riu on es van localitzar abocaments il·legals o es troben amb un gran nombre de residus.  Per tal d’aconseguir aquest objectiu, es va fer una convocatòria de voluntaris per ajudar a la neteja en els diferents punts proposats. En total vam ser-hi 87 persones. Amb aquesta actuació també es pretén conscienciar la societat civil dels problemes que suposa l’abocament il·legal de residus en una zona tan sensible com ara un riu.

Es va fer un esmorzar als aiguamolls de Rufea per als voluntaris que van assistir a la convocatòria (es va adquirir a les botigues PLUS de Lleida). A més, es va alliberar un milà reial recuperat al  Centre de Fauna de Vallcalent, que va volar sense problemes, i es va regalar a tots els participants una guia de fauna i flora de les zones humides i el conte de la Bavar i en Kiwi, els óssos més famosos de Lleida.