Signatura de l’acord de custòdia. ©Trenca

El passat dimecres 20 de novembre, Trenca va signar un acord de custòdia del territori amb l’administrador de la finca de Torre-ribera, inclosa dins la ZEPA de Mas de Melons-Alfés (El Segrià, Lleida).

 

 

 

La finca de Torre-ribera té una extensió de 543,12 ha. Està situada en una zona de cultiu de cereal a la comarca del Segrià. Amb la signatura del passat dia 20, es consolida un acord que ja existia de manera verbal per fer actuacions de conservació i millora de l’hàbitat existent, i de conservació de la trenca (Lanius minor), que s’han vingut portant a terme en els darrers anys de manera consensuada amb la propietat.

Finca de Torre-ribera al mes de novembre. ©Trenca

Zona de guaret a la finca de Torre-ribera, a l’estiu. ©Trenca

 

La custòdia del territori és una estratègia de la societat civil per a la conservació dels valors naturals, culturals i pasatgístics. Mitjançant un acord de custòdia es fa un pacte voluntari entre una entitat de custòdia i la propietat dels terrenys, dirigit a mantenir o millorar el patrimoni natural o cultural de les finques objecte de la custòdia.

Trenca és una entitat de custòdia, membre de la Xarxa de Custòdia del Territori. Hem signat acords de custòdia per gestionar la xarxa de PAS (punts d’alimentació suplementària), el projecte de desenvolupament agroambiental sostenible a Les Garrigues i el projecte de conservació de la trenca (Lanius minor).