Aiguaneix i Ares © José Antonio Peña

A finals del mes de març s’ha pogut confirmar, mitjançant el seguiment intensiu fet pels els tècnics de fauna, que s’ha format la sisena parella de voltor negre. Es tracta de la femella Aiguaneix i del mascle Ares, els quals van ser alliberats a finals de juliol de 2012.

Dins les instal·lacions d’aclimatació, on van ser gairebé setze mesos, sempre van mostrar una actitud molt afí l’un per l’altre. Un cop recuperada la llibertat, i amb l’emoció de poder tornar a volar lliures per les muntanyes, van perdre el seu vincle. Passats set mesos i després d’escollir el Prepirineu com a zona per assentar-se, han tornat a retrobar-se.

Els dos exemplars, encara immadurs, tenen tota la resta de l’any per consolidar la relació i reforçar-la, fet que serà decisiu a l’hora d’iniciar el possible període de reproducció ja per a la temporada 2014.

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i  per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natural d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. 

En podeu trobar més informació a la secció del projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus i la secció vídeos d’aquesta web.