Oriol i Pouet © Equip de Boumort – Alinyà

En el seguiment que es va fer durant el mes de març a la Reserva Nacional de Caça de Boumort, s’han controlat a través de l’observació directa, ja sigui en posader o menjant, 28 exemplars diferents de voltor negre.

Dels 28 voltors negres diferents18 són alliberats o nascuts  en llibertat en temporades anteriors; 7 exemplars van ser alliberats l’ 1 de març de 2013; i 3 són d’origen exogen, provinents de França: Paganini, Condamine FBS. No s’ha detectat cap individu exogen d’origen ibèric. D’aquests 28 voltors negres observats a Boumort al març, Oriol, CorneliComa i Aiguaneix són els exemplars que han estat enregistrat més vegades (30, 25, 25 i 24 observacions, respectivament).

Pel que fa a la reproducció, aquest passat mes de març, de les 5 parelles que van començar la incubació, 4 d’elles (Perla i Portell, Menta i Mario, Bruna i Corneli, Neus i Oriol) continuen el procés amb regularitat. La parella formada per Olga i Aleix va abandonar la incubació per causes desconegudes cap a finals del mes. Per altra banda, Ares i Aiguaneixhan format la sisena parella de voltor negre del programa.

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i  per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natural d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. 

En podeu trobar més informació a la secció del projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus i la secció vídeos d’aquesta web.